غذاهای سنتی معروف استان قزوین

 


غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی

غذاهای محلی معروف استان قزوین

 

غذاهای سنتی قزوین

استان قزوین یکی از استان های قدیمی و پر جاذبه ی کشور ایران به شمار میرود. این استان زیبا و تاریخی که از دوران صفوی مورد توجه قرار گرفته است غذاهای پر طرفدار زیادی دارد که دارای طعم بسیار لذیذ و متنوعی هستند و  غذاهای قزوین، سفره رنگین و متفاوتی برای گردشگران و اهالی میسازد.

جالب است بدانید که سالانه گردشگران زیادی این استان را برای سفر انتخاب میکنند؛ بسیاری از آنها علاوه بر آب و هوا و اماکن دیدنی، به دلیل وجود غذاهای سنتی قزوین که بسیار لذیذ هستند جذب آن شده‌اند. در ادامه با برخی از بهترین غذاهای سنتی قزوین آشنا می‌‌شویم: 

قیمه نثار

آش ماش پیازو

کوکو شیرین قزوینی

حلیم

آش آلو یا آلرشته

مشکوفی

شیرین پلوی قزوینی

قیمه آبدار یا دم کباب

کله جوش یا کال جوش

دیماج قزوینی

آش دوغ

⦁ آش امام قزوین

بادمجان پلو قزوینی

 

غذاهای محلی قزوین,غذاهای قزوینی

غذاهای سنتی استان قزوین

 

بعضی از غذاهای سنتی استان قزوین در مناسبت های ویژه و تعدادی هم به شکل عادی در طول سال طبخ می شود. برخی از غذاهای سنتی قزوین که در مناسبت های ویژه استفاده میشوند عبارتند از:

قیمه نثار، که در میهمانی های رسمی و عروسی ها تهیه می شود و گاهی هم شیرین پلو جای آن را می گیرد.

قیمه،‌ در مجالس عزا

دم کباب یا قیمه آب دار،‌ در هنگامی که زوار از زیارت بازمی گردند.

دیماج، برای روز پنجاه به در

خاگینه، رشته پلو با ماهی، برای شب عید نوروز

سبزی پلو و ماهی دودی، برای شب چهارشنبه سوری و روز سیزده به در

کله پاچه، برای افطار روی بیست و هفتم ماه رمضان

آش شعله قلمکار، معمولا در روز بیست و هشتم صفر به صورت نذری به نیت امام حسن مجتبی (ع) پخته می شود.

 

معرفی غذاهای سنتی استان قزوین

• قیمه نثار

یکی از غذاهای بسیار خوش طعم و پر طرفدار استان قزوین قیمه نثار است و در بسیاری از مهمانی ها از این غذا استفاده می شود.

این غذا اگرچه نام قیمه دارد اما قیمه نیست. مواد اصلی این غذای‌لذیذ برنج آب‌کشی شده ،گوشت گوسفندی، خلال پرتقال (یا نارنج)، پیاز داغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه‌فرنگی و ادویه های خوش عطر و بو میباشد که به صورت جداگانه درست شده و  به حالت لایه ای بر روی دیس قرار میگیرند. همچنین برای تزئین لایه ی سطحی این غذا از برنج زعفرانی، خلال پسته، خلال بادام، پرتقال و زرشک استفاده میکنند. در هنگام سرو کردن ظرف جداگانه ای از آب‌‌‌گوشت برای افرادی که علاقه مند به خوردن غذا با این چاشنی هستند قرار گرفته میشود.

علاوه بر این از سبزیجات هم هنگام خوردن قیمه نثار استقبال میشود. ( بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه نثار )

Comments

Popular posts from this blog

مجتمع تجاری پردیس 2

شهر سنت پترزبورگ روسیه

10 مرکز خرید تهران که حتما باید به آن‌ها سر بزنید(قسمت اول )