آشنایی با انواع غذاهای سنتی دزفول

 


نان چرب دزفولی, غذاهای محلی در دزفول, آش ارده دزفول

آشنایی با غذاهای سنتی دزفول

 

غذاهای محلی لذیذ و رنگین دزفول

دزفول شهری در جنوب غربی ایران است، که یکی از شهر های پر جمعیت کشور محسوب می‌شود و در کنار رودخانه دز، در بخش‌های جلگه‌ای استان خوزستان واقع شده‌ است. دزفول دارای غذاهای محلی لذیذ و رنگینی است که در ادامه چند نمونه از آن ها را معرفی می کنیم.

معرفی غذاهای سنتی دزفول

• اوپیوزی ( اشکنه )

غذاهای محلی دزفول, غذاهای اصیل و سنتی دزفول, غذای محلی دزفول, سوغات دزفول

اشکنه از غذاهای سنتی دزفول

 

مواد مورد نیاز : پیاز ، نان خشک ، دانه های خشک انار ،ادویه های فلفل، نمک و زردچوبه

دستور پخت : در ابتدا پیاز را خرد کرده و سپس آن را در روغن سرخ می کنیم، زمانی که پیازمان سرخ شد به آن آب و ادویه های مرتبط با این غذای محلی اضافه خواهیم کرد. نان خشک را به تکه های ریز و قابل میل تقسیم می کنیم و نان ها هم به مواد قبلی می پیوندند و تا در کنار هم پخته شده و  جا بیفتند. باید بیان کرد که وجود دانه های خشک انار الزامی نیست و می توان رب انار را جایگزین آن کرد . ( طرز تهیه اشکنه )

 

• برونی ( صندلی سلطون )

مواد مورد نیاز : باقلا، سیر، لیمو عمانی، فلفل ، زرد چوبه 

دستور پخت : برای پختن این غذای محلی نخستین عمل ، جدا کردن باقالی های خشک از پوستشان است ، قدم دوم ریختن آن ها در قابلمه ی آب می باشد . در مرحله سوم به اندازه ی دلخواه سیر ، فلفل و زردچوبه و مغز لیمو عمانی به مواد اضافه می کنیم و پس از هم زدن اجازه می دهیم کامل پخته شوند . قبل از سرو کردن ، این غذا را باید به وسیله گوشتکوب صاف کرد و بعد از این عمل در سفره قرار داد.

 

• برشک

 

 لیست غذاهای سنتی دزفول, طرز تهیه غذاهای سنتی دزفول, غذاهای سنتی دزفول

برشک از غذاهای سنتی دزفول

 

مواد مورد نیاز : آرد ، روغن ، شکر ، زعفران

دستور پخت : ابتدا آرد را به روغن از قبل داغ شده اضافه می کنیم تا سرخ شود ، زعفران ، آب و شکر هم در مرحله ی بعد به آن ها افزوده می شود . این غذای محلی بیشتر مخصوص زنان فارغ شده مناسب است .

 

• حمیس توله

مواد مورد نیاز : توله ، دانه های انار خشک شده ، رب انار ، پیاز و ادویه

دستور پخت : در نخستین عمل توله را خرد کرده و سپس آن را در آب میریزند تا پخته شود . بعد از پختن توله آب ظرف را خالی می کنند و  پیاز های از قبل خرد شده را سرخ می کنند ، در قدیمی جلو تر دانه های انار به مواد اضافه می شود . و آخرین کار سرخ کردن توله ی پخته شده با چاشنی رب انار می باشد.

Comments

Popular posts from this blog

مجتمع تجاری پردیس 2

شهر سنت پترزبورگ روسیه

10 مرکز خرید تهران که حتما باید به آن‌ها سر بزنید(قسمت اول )